Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100508 Library:100236 in /home/u251058283/domains/langmania.com/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1386
Alegerea profesorului de limbi străine • Langmania
 • Română
 • English
 • Français
10
NOI
2016

Alegerea profesorului de limbi străine

Postat de :
Comentarii : 0

În momentul în care decizi să înveți ceva nou, să reiei studiul unui anumit domeniu, a unei limbi străine spre exemplu, tot ce îți rămâne de făcut este găsești persoana perfectă pentru tine: un profesor dedicat, pregătit și cu care comunici cu ușurință.

Cum îți dai seama însă că ai întâlnit profesorul potrivit pentru predarea unei limbi străine?

Îți oferim câteva indicii care sperăm să te poată ajuta:

 • Cercetarea și selecția

Fie că optezi pentru un centru de limbi străine renumit sau unul cu activitate mai restrânsă, fie că selectezi un profesor pentru a studia tu însuți, ori încerci să găsești un profesor potrivit pentru copilul tău, încearcă să realizezi o listă ținând cont de:

 • Recomandări: recomandările celor apropiați sau cunoștințelor sunt cele mai relevante cercetării și selectării unui profesor de limbi străine. Notează toate propunerile, după care poți verifica și online, pe site-urile centrelor feedback-ul cursanților;
 • Prezența în online: în zilele noastre, toata lumea are acces la Internet, astfel că prezența și promovarea în online sunt foarte importante. Urmăriți activitatea centrelor de limbi străine care vi s-au părut potrivite cerințelor dumneavoastră. Veți descoperi lucruri utile și interesante: unele dintre acestea postează activitățile de la centru, diverse reduceri și oferte, informații relevante domeniului etc.

 

 • Discuția telefonică și întâlnirea cu profesorul

După ce v-ați decis cu privire la unul sau mai mulți profesori, urmează etapa discuției și a unei întâlniri cu acesta/aceștia. În ce ar trebuie să conste aceste discuții preliminare:

 • Claritate: nu trebuie să discutați ore în șir cu profesorul pentru a clarifica ce anume aveți nevoie, câte ore de studiu doriți etc. Pentru ca discuțiile telefonice să fie cu folos, realizați o listă cu cerințele dumneavoastră, prezentați-le frumos profesorului contactat, iar acesta va ușura mai departe conversația prin prezentarea și alegerea unui tip de curs.
 • Stabilirea unei scurte întâlniri: în cele mai multe cazuri, profesorul va stabili o întâlnire în cadrul căreia vă vor fi verificate cunoștințele, veți primi o evaluare și feedback-ul potrivit. Un profesor bun este acela care vă va evalua corect nivelul limbii pe care doriți să o studiați și vă va propune un plan propice asimilării acesteia în timp util.

 

 • Care sunt calitățile de apreciat atunci când alegem un profesor de limbi străine?

 • Punctualitatea: aceasta calitate este prima care trebuie respectată, de ambele părți, nu doar de cealalta parte. În concluzie, încercați să ajungeți la timp la întâlnirile stabilite, sau încercați să anunțați orice mică modificare în programul dumneavoastră.
 • Comunicarea eficientă: acesta este un aspect care ține din nou de ambele părți: încercați să fiți succint și concis în relatarea cerințelor pe care le aveți, prezentați-le frumos, iar apoi ascultați propunerile și sugestiile profesorului selectat. În tot acest timp, puteți să vă dați seama dacă relaționați eficient cu respectivul.
 • Sinceritatea: cu siguranță, tuturor ne place să fim lăudați atunci când studiem, însă la fel de important este să primim pozitiv și criticile profesorului. Remarcile lui sincere privind nivelul pe care studenții îl au nu vin decât să completeze profilul unui profesor corect.

Despre autor

Lasă un comentariu

*

captcha *

Lasă o recenzie

Formular:

Nume (obligatoriu)

Denumire firmă

Telefon (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Poză

Subiect

Mesaj (obligatoriu)

Contactează-ne

Telefon: 0745 494 385

Email: office.langmania@gmail.com

Adresă: Str.Griviței, Nr.90,Bl. 12 ,Sc.A, Ap.3, Brașov

Sau folosiți formularul de mai jos:

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj

AM CITIT SI SUNT DE ACORD CU TERMENI SI POLITICI A SITE-ULUI CITESTE AICI! *